[pc - B2p] Assassin's Creed, Director's Cut Edition |
![]() ![]() |
[pc - B2p] Assassin's Creed, Director's Cut Edition |
Mar 16 2008, 11:57 AM
|
|
|
the last samurai Grupa: Użytkownicy Postów: 2.015 Dołączył: 22-January 05 Skąd: Białystok Nr użytkownika: 13.529 |
Co prawda to prawda . Gra jest fajna ale sterowanie na PC jest dupne (przynajmniej w moim wypadku) . W takie gry lepiej grać na konsolach chyba że ma sie pada dobrego.
|
|
|
|
Mar 16 2008, 14:56 PM
|
|
|
Grupa: Użytkownicy Postów: 351 Dołączył: 18-April 07 Skąd: krosno Nr użytkownika: 85.062 |
ty chyba zartujesz...gralem chwile na padzie i bez porownania ... duuzo lepiej przynajmniej mi sie grlao na klawce i myszce...
|
|
|
|
Mar 17 2008, 15:52 PM
|
|
|
Grupa: Użytkownicy Postów: 145 Dołączył: 27-March 06 Skąd: Z cmentarza Nr użytkownika: 48.750 |
to zależy jak komu pasuje, dla mnie sterowanie celownikiem za pomocą drążka jest beznadziejne, myszką idzie o wiele sprawniej i szybciej, a klawiaturą to łatwo się człowiek przyzwyczai jeśli zna ją już na pamięć (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
|
Mar 23 2008, 18:20 PM
|
|
|
Grupa: Użytkownicy Postów: 89 Dołączył: 12-May 07 Skąd: Biała Podlaska Nr użytkownika: 86.790 |
Ja juz powoli zaczynam zbierac kase na te gre...jest cholernie wciagajaca ^^
Jezeli jest ktos chetny kupna tej gry to wchodzic na tę STRONE no przynajmniej ja kupuje na niej, ale nie jestem jeszcze zarejestrowany xP |
|
|
|
Mar 23 2008, 23:44 PM
|
|
|
CS:S playa! Grupa: Użytkownicy Postów: 544 Dołączył: 30-January 06 Skąd: Gorzów Wlkp. Nr użytkownika: 42.426 |
@up
W nowym cda jest znizka 10zł na assassina (IMG:style_emoticons/default/jezyk.gif) A po swietach wystawie cos na allegro i kupie asasyna ;d |
|
|
|
Mar 24 2008, 01:43 AM
|
|
|
Grupa: Użytkownicy Postów: 608 Dołączył: 18-September 05 Nr użytkownika: 28.844 |
Jak patrze jak się użeracie tylko po to żeby mieć crash co godzinę z czystym sercem uznaje, że wolę kupić sobie oryginał, zresztą mam zniżkę do empiku ^^
|
|
|
|
Mar 25 2008, 08:38 AM
|
|
|
Grupa: Użytkownicy Postów: 145 Dołączył: 27-March 06 Skąd: Z cmentarza Nr użytkownika: 48.750 |
Mnie martwi jedno: im bliżej premiery tym bardziej się ona oddala :/ najpierw były pierwsze dni kwietnia, potem 8 kwietnia, a na stronie empiku jest napisane, że 11 kwietnia. Ja zamawiam ze strony Cenegi więc mam nadzieję, że szybciej dostanę(IMG:style_emoticons/default/jezyk.gif) . Jak tak dalej pójdzie to w czerwcu ją zobaczymy (IMG:style_emoticons/default/haha.gif)
|
|
|
|
Mar 31 2008, 20:31 PM
|
|
|
Grupa: Użytkownicy Postów: 24 Dołączył: 31-March 08 Nr użytkownika: 105.745 |
CYTAT najpierw były pierwsze dni kwietnia, potem 8 kwietnia, a na stronie empiku jest napisane, że 11 kwietnia Ja natomiast wyczytałem na pewnej stronce, że Assassin's Creed miał wyjść już 28 marca. Jak widać do końca nie wiadomo, kiedy wyjdzie gra. Takie przesunięcia nie są "zdrowe" dla developerów, ale miejmy nadzieję, że już niedługo zobaczymy AC na PC. Sam miałem przyjemność zagrać w grę na X360 i sterowanie nie było jakimś tam upierdliwym mankamentem. Czasem tylko były problemy z połapaniem się w tych wszystkich guziczkach, ale to dlatego, że po raz pierwszy trzymałem pada Xboxa w rękach xP |
|
|
|
Mar 31 2008, 21:18 PM
|
|
|
\m/_(-.-)_\m/ Grupa: Użytkownicy Postów: 1.439 Dołączył: 7-June 06 Skąd: Kraków Nr użytkownika: 56.640 |
Pogralem w ta gre kilka dni i musze stwierdzic jedna rzecz:
Procz wspanialych super efektow i skokow i akrobacji itd. ta gra jest nudna jak flaki z olejem... Meczace jest robienie tych samych zadan nawet powtarzajacych sie 20 krotnie w jednym miescie.. Widac ze duzy nacisk postawiono na dialogi i ,,ladny wyglad" ale jak zwykle fabula ucierpiala. Takie jest moje zdanie. @Btw. Polecam pierw sciagnac gre zanim sie ja kupi. Wedlug mnie skonczy jak wiedzmin. Super gra na tydzien. Ten post edytował Micky Mar 31 2008, 21:33 PM |
|
|
|
Apr 1 2008, 16:03 PM
|
|
|
Grupa: Użytkownicy Postów: 486 Dołączył: 13-December 05 Skąd: Nr użytkownika: 36.838 |
No niestety zgodze sie z Mick'iem(?), o ile na razie doszedlem jedynie do jerozolimy ( i dalej sie nie wybieram ; a)nudy B ) blad, a z cyrilica grac nie zamierzam ) to juz jestem znuzony dalszym graniem, coz, zobaczymy fulla 18 kwietnia - moze jakos sie zmusze i jeszcze raz zaczne.
Ten post edytował Heya_Banana Apr 1 2008, 16:04 PM |
|
|
|
Apr 1 2008, 16:10 PM
|
|
|
Grupa: Użytkownicy Postów: 1.076 Dołączył: 27-February 08 Skąd: Jastrzębie-Zdrój Nr użytkownika: 103.623 |
Mi gra także się znudziła. Także doszedłem do Jerozolimy (tzn. mogłem już tam wejść). Może są efekty, grafika, ale gra sama w sobie po prostu jest nudna.
|
|
|
|
Apr 1 2008, 18:41 PM
|
|
|
CS:S playa! Grupa: Użytkownicy Postów: 544 Dołączył: 30-January 06 Skąd: Gorzów Wlkp. Nr użytkownika: 42.426 |
CoD4 tez jest nudny a tyle ludzi w to grało/gra (IMG:style_emoticons/default/jezyk.gif) .
(Nudny jak dla mnie jest strasznie, CoD1 lepsiejsze duzo) |
|
|
|
Apr 6 2008, 16:31 PM
|
|
|
Grupa: Użytkownicy Postów: 237 Dołączył: 6-August 06 Nr użytkownika: 63.122 |
hmmm AC (zaznaczam że grałem tylko na tej pirackiej becie) niczym szczególnym mnie nie zaskoczył... ot , kolejna przereklamowana gierka na widok której wiara napali się a po 2\3 h wywali z dysku z prostego powodu - nudy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Pozdro |
|
|
|
Apr 7 2008, 16:51 PM
|
|
|
Grupa: Użytkownicy Postów: 151 Dołączył: 9-August 06 Skąd: z Polski... Nr użytkownika: 63.405 |
mam taki sprzet
Amd Sempron 2600+ 1,5 gb ramu ATI x550 mam szanse se pograc czy nie? |
|
|
|
Apr 8 2008, 19:17 PM
|
|
|
Grupa: Użytkownicy Postów: 434 Dołączył: 16-February 05 Skąd: Mielec Nr użytkownika: 14.766 |
nie ma szans
gra z gory ledwo chodzi bez dwoch rdzeni o ile w ogole chodzi w kazdym razie moj brat na Athlonie 64 3200+ podkreconym, 1gb ramu i radku x800xl nawet intra nie zobaczyl |
|
|
|
Apr 9 2008, 10:04 AM
|
|
|
Grupa: Użytkownicy Postów: 140 Dołączył: 27-August 05 Nr użytkownika: 26.977 |
CYTAT gra z gory ledwo chodzi bez dwoch rdzeni o ile w ogole chodzi O ile mi dobrze wiadomo gra wymaga 2 rdzeni. Wg mnie jedna z lepszych gier jakie gralem - jestem fanem serii PoP, więc lubie takie klimaty - pozatym sam trenuje Free Running więc, ze moge sobie tak pobiegac bez zadnych skrupolow po calutkim miescie w AC to dla mnie miód (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Kocham także średniowiecze i assassinów (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Więc tą gre to zrobili chyba specjalnei dla mnie ;d Brakuje mi tylko wyboru poziomu trudnosci, moim zdaniem gra zbyt latwa. |
|
|
|
Apr 11 2008, 14:48 PM
|
|
|
z tymi wymaganiami troche przesada jest :/ ja bałem się, że mi nie pójdzie, a na maxymalnych detalach grałem z lekką przycinką: athlon 64 3200+, 2 GB ddr2 ramu ddr2 800mhz, i GeForce 8600 gt 256 mb. Kompa ulepszałem we wrześniu 2007 więc przy takim postępie techniki dziwie się, że mi najnowsze gry chodzą. Jeszcze tylko żeby sprzęt wytrzymał na Brothers in Arms: Hell's Highway (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
Apr 12 2008, 11:53 AM
|
|
|
Od dzisiaj mam assassina i na sprzecie podobnym jak pan wyzej tylko ze mam athlona 64 X2 5000+ I gram na detalach max, grafika max shadow medium(na max smiga ale czasem sie moze trafic przycinka) i te wymagania sa troche nadciagniete.
A sama gra miażdży! Chcialem kupic assassina ale ze ciagle przesuwaja ta premiere to sobie zassalem wersje z dzialajaca jerozolima ;p(Czekalem na niego od jednej z pierwszych zapowiedzi. :X) Ten post edytował Grzyp Apr 12 2008, 11:56 AM |
|
|
|
Apr 12 2008, 13:55 PM
|
|
|
Grupa: Użytkownicy Postów: 661 Dołączył: 3-February 08 Skąd: Jastrzębie Zdrój Nr użytkownika: 102.091 |
Ja gralem na kompie brata: 2GB ram Dysk 200gb procek 1.7 2rdzeniowy i na fulkach bez wcinek tylko troszke tak nierowno chodzilo...
A co do gry to jest i ciekawa i nudna... (IMG:style_emoticons/default/haha.gif) Ciekawa: Fajne misje, doskonaly system walki i jeszcze pare roznych rzczy. Nudna: Nie mialem jeszcze pelnej wersji ale dzisiaj sciagam i gdy bylem juz daleko to musialem robic misje w Jerozolimie a mialem ja zepsuta... I jedyne co mialem do roboty to skakanie i bitwa ze straznikami. Wiec po jakims czasie sie to nudzi. Wydaje mi sie, że gierka przebije wiedzmina... |
|
|
|
Apr 12 2008, 14:42 PM
|
|
|
Grupa: Użytkownicy Postów: 486 Dołączył: 13-December 05 Skąd: Nr użytkownika: 36.838 |
lol, co ty porownujesz? crpg a akcje?, no way. Ja czekam do 18 kwietnia, i zobacze czy po 2 godzinach nie bedzie mi sie chcialo grac ;o.
|
|
|
|
Apr 12 2008, 15:10 PM
|
|
|
Grupa: Użytkownicy Postów: 365 Dołączył: 30-October 05 Nr użytkownika: 32.209 |
Ja posiadam laptopa i jak grałem w betę (bez Jer..) To na full detalach śmigała aż milo (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Czekam na 18, pogram przejdę i sprzedam (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
Apr 12 2008, 15:24 PM
|
|
|
Grupa: Użytkownicy Postów: 351 Dołączył: 18-April 07 Skąd: krosno Nr użytkownika: 85.062 |
zeby nei zakladac tematu napisze tu...mam problem z glosem u ludzi ruszaja ustami ale nic nie slychac zeby mowili....ofcourse reszte otoczenia slychac tylko glosu ludzi nie....na viscie normalnie mi dzialalo ale na xp tak sie dzieje....wie ktos jak naprawic?
|
|
|
|
Apr 12 2008, 17:43 PM
|
|
|
@Orient
ta bez jerozolimy to chyba jakas wersja alfa. Ja mam chyba bete (jerozolima dziala), 2 bugi zauwazylem (zablokowalem sie tak ze nie moglem wyjsc miedzy sciana a skrzynka jak uciekalem i podczas rozmowy rece npca przechodzily na wylot Altaira. Ten post edytował Grzyp Apr 12 2008, 17:45 PM |
|
|
|
Apr 12 2008, 20:32 PM
|
|
|
\m/_(-.-)_\m/ Grupa: Użytkownicy Postów: 1.439 Dołączył: 7-June 06 Skąd: Kraków Nr użytkownika: 56.640 |
zeby nei zakladac tematu napisze tu...mam problem z glosem u ludzi ruszaja ustami ale nic nie slychac zeby mowili....ofcourse reszte otoczenia slychac tylko glosu ludzi nie....na viscie normalnie mi dzialalo ale na xp tak sie dzieje....wie ktos jak naprawic? Tez tak mialem na ruskiej wersji. Jesli masz ruska wersje to chyba cos w plikach jest zrabane.. jesli jednak sie myle to napiszcie jak to naprawic |
|
|
|
Apr 12 2008, 22:33 PM
|
|
|
Grupa: Użytkownicy Postów: 1.607 Dołączył: 22-April 05 Skąd: Sosnowiec Nr użytkownika: 18.210 |
Nareszcie się doczekałem, żeby sprawdzić tą bestię u siebie. Dłuuugo czekałem na sprowadzenie tej gry, ale nareszcie się udało.
Assasins Creed faktycznie okazał sie bestią, ale z mizerną wytrzymałością. Powala na pierwszych klikunastu (set..?) minutach, ale na dłuższą metę nieco zwalnia by ostatecznie paść. Rewelacyjny system walk, to bodajże jedyny element gry, który mi się jak dotąd nie znudził. Wszczynanie zadymy z 15-20 strażnikami i próba rozjechania ich bez otrzymania ciosu tudzież bycia przewróconym, to naprawdę rewelacyjne zajęcie. A jaka satysfakcja, gdy w końcu, po kilkudziesięciu próbach padnie ostatni przeciwnik, a Altair stoi nietknięty pośród trupów! Ahh.. poezja (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Szkoda tylko, że gra poza walkami nie ma zbyt wiele do zaoferowania.. Przydługie, nużące chwilami filmiki.. Męczące wspinanie się na wszystkie, cholerne wieże w mieście w celu odkrycia jednej/dwóch misji, a na koniec - ciągłe siadanie na ławkach, podsłuchiwanie czy obserwowanie.. Bleh, monotonia, monotonia, monotonia. Godnym podziwu elementem jest też efekt spadania z wież wprost w kupę siana. Gdyby nie fakt, że na najwyższe z punktów obserwacyjnych, wspinaczka zamuje kilka bitych minut, to spadałbym stamtąd w nieskończoność (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) . Odnośnie samego skakania po dachach... Uhh.. Na początku faktycznie sprawia frajdę.. Ale gdy mamy po raz enty biec od punktu A na południu mapy, do punktu B na północy, to człowieka zalewa krew... Generalnie jednak, poza schematycznością i monotonią rozgrywki, grze nie można zarzucić absolutnie nic. Grywalnością miażdży, moim zdaniem, tytuły takie jak Crysis czy Wiedźmin - nawet jeśli tematyka jest zupełnie inna. Ten post edytował hQs Apr 12 2008, 22:35 PM |
|
|
|
Apr 12 2008, 22:43 PM
|
|
|
Grupa: Użytkownicy Postów: 4.056 Dołączył: 21-November 04 Skąd: cliKasH??!1 Nr użytkownika: 9.325 |
Nie wiem o co chodzi ludziom z tą monotonnością (IMG:style_emoticons/default/jezyk.gif) Może lepiej poczekajcie na PL wersje, to zaczniecie rozumieć fabułe.. no dobra, jest ciut monotonnie, ale bieganie po miescie, skakanie, uciekanie i zaczepianie ludzi od momentu premiery nadal mi się nie znudziło (IMG:style_emoticons/default/jezyk.gif) Tylko zauważyłem jedną różnice pomiędzy xbox'ową wersją (tzn, nie wiem czy jedną, porównując z filmiku) że w PCtowej wersji Altair łapie ofiare za 'klate' i nią rzuca, a w xboxowej po prostu popycha, co trwa krócej i chyba jest wygodniejsze.. taki mały szczegół.. no i szkoda ze nie mozna kucać (IMG:style_emoticons/default/jezyk.gif) jednak czasem by sie chciało do kogos podejsc jak najciszej możliwie, co jednak nie jest wymagane bo strażnicy nie slysza gdy spadam im z 30m na drewno tuż za plecami.. to takie szczegóły, ogólnie gra jest bardzo fajna, i przede wszystkim oryginalna, idzie sie wczuć w postać ;] najfaniejszy moment w grze to chyba pogoń za npc'em do wykończenia (IMG:style_emoticons/default/jezyk.gif)
Jakbym miał oceniać, to grze daje 9-/10. minusik za mąłą ilość, albo raczej różnorodność pobocznych questów (czy tych które są potrzebne do uzyskania assasin memory). / CYTAT zeby nei zakladac tematu napisze tu...mam problem z glosem u ludzi ruszaja ustami ale nic nie slychac zeby mowili....ofcourse reszte otoczenia slychac tylko glosu ludzi nie....na viscie normalnie mi dzialalo ale na xp tak sie dzieje....wie ktos jak naprawic? ponoć pomaga przestawienie głośników z 5.1 na stereo. dużo ludzi ma ten problem. albo Panel Sterowania -> Dźwięk -> Audio -> Przyspieszenie sprzętowe - brak. też niby rozwiazanie. Ten post edytował Eladril Apr 12 2008, 22:46 PM |
|
|
|
Apr 12 2008, 23:13 PM
|
|
|
nom zrobilem z tym przyspieszeniem:] podzialalo:p a ta monotonnosc to chdozi o to ze masz zabic 9 typkow....i wszystko prawie takie samo (IMG:style_emoticons/default/haha.gif) tylko miasta inne:p
@down mnie najbardziej cieszy jak spotkam templariusza...z nimi to sie mozna pobawic (IMG:style_emoticons/default/haha.gif) w sumie chyba 100 w calej grze...xDhehe gnojki sie bija jak sie patrzy (IMG:style_emoticons/default/haha.gif) Ten post edytował Vahu Apr 13 2008, 01:41 AM |
|
|
|
Apr 13 2008, 00:36 AM
|
|
|
Grupa: Użytkownicy Postów: 1.607 Dołączył: 22-April 05 Skąd: Sosnowiec Nr użytkownika: 18.210 |
a ta monotonnosc to chdozi o to ze masz zabic 9 typkow....i wszystko prawie takie samo (IMG:style_emoticons/default/haha.gif) tylko miasta inne:p Dokładnie.. Ja chwilami aż się cieszę, jak wypatrzę na mapie mieszkańca w potrzebie (walki, mmmm... *__*). |
|
|
|
Apr 13 2008, 12:18 PM
|
|
|
Celebes Grupa: Użytkownicy Postów: 4.401 Dołączył: 11-August 04 Skąd: Przasnysz Nr użytkownika: 5.459 |
ja mam juz ta premierowa wersje z jerozolima i nadal sie crashuje i resetuje kompa. Doh
|
|
|
|
Apr 13 2008, 16:27 PM
|
|
|
mi sie nic takiego nie dzieje....tzn dzialo sie ale wtedy kiedy mialem ta stara wersje co do jerozolimy nie mozna bylo wejsc (IMG:style_emoticons/default/haha.gif) moze ci sie komp przegrzewa (IMG:style_emoticons/default/haha.gif) ??(IMG:style_emoticons/default/haha.gif)
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7th September 2010 - 20:23 PM |