IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
[f2p] Shot-online, http://www.gamescampus.com/shotonline/
kai55
post Dec 30 2006, 13:37 PM
Post #1

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 33.852

Topic o tej grze już był ale chciałem napisać poradnik dla początkujących i lepiej przedstawić grę (IMG:style_emoticons/default/happy.gif)

no to hop

strona www:

http://www.gamescampus.com/shotonline/

screeny

http://www.gamescampus.com/shotonline/down...screenshots.asp

download

http://www.gamescampus.com/shotonline/downloads/game.asp

W tym poradniku zawarte są informacje jak grać oraz jak rozdawać statystyki

Uderzanie

(IMG:http://img99.imageshack.us/img99/885/wskaznikmq5.jpg)

Ten pasek umożliwia nam kontrolowanie siły uderzenia oraz celności aby wskaźnik na jego początku wystartował wystarczy kliknąć na tą białą piłkę golfową po prawej stronie gdy ruszy musimy kliknąć aby go zatrzymać na końcu paska jest zaznaczone 100% siły uderzenia nie można przekroczyć tej granicy! potem gdy zaznaczymy odpowiednią siłę uderzenia wskaźnik powraca na początek musimy zatrzymać wskaźnik w miejscu białego punktu na pasku wtedy piłka poleci na wprost jeżeli wskaźnik zejdzie na prawo lub lewo piłka poleci krzywo jest możliwość sprawdzenia w jakim miejscu piłka mniej więcej wyląduje aby to zrobić należy wcisnąć klawisz TAB pamiętajcie że piłka może poturlać się jeszcze w przód! aby zmienić kierunek strzału używamy strzałek
Kije i ich zastosowanie

Obok piłki golfowej można zauważyć torbę z kijami aby zmienić kij należy kliknąć na kółko przy torbie wtedy otworzy nam się małe okienko z kijami ale które wybrać? kije od 1W do 3W lecą najdalej od 1i do 9i lecą już bliżej kij z oznaczeniem P to puter używa się go tylko do wbijania piłki do dołka co opisze później ostatnie 3kije lecą najbliżej ze wszystkich nowe kije można kupić u npc

Do dołka!

Jak już wcześniej pisałem kij puter służy do wbijania piłki do dołka gdy nasza piłka wyląduje na greenie(pole na którym znajduje się dołek) Gdy znajdujemy się na greenie automatycznie przełącza nam kij na puter i pokazuje się ogromny kwadrat podzielony na mniejsze i latają tam jakieś kreski musimy patrzeć na kreski od nas do dziury jeśli lecą w prawo my przesuwamy wskaźnik strzału(celownik) w lewo a jeśli lecą w lewo to w prawo jeśli kreski lecą szybko musimy bardziej przestawić wskaźnik w daną stronę jeśli wolno mniej potem wybieramy tylko siłę uderzenia 100%siły używamy gdy od nas do dołka jest około 20yardów 50% to 10yardów od nas do dołka oczywiście w putowaniu(uderzaniu do dołka) wskaźnik na pasku siły uderzenia nie wraca na początek tylko zatrzymuje się na % wybranej przez nas siły uderzenia

Statystyki

W grze znajdują się 4 statystyki strenght,impact,skill,stamina siła musi być taka sama jak impact wtedy przy uderzaniu jak wskaźnik na białym polu zejdzie nam w lewo lub w prawo piłka poleci prosto do skilla też należy coś dodać powoduje on że piłka zatrzymuje się tam gdzie chcemy stamine zostawić w spokoju powoduje ona że mniej się męczymy(o czym zaraz napisze) według mnie statystyka niepotrzebna

Zmęczenie

(IMG:http://img412.imageshack.us/img412/2066/loleklm6.jpg)

widzicie ten pasek z napisem na końcu FTG? tak to właśnie wskaźnik zmęczenia jeśli mamy dużo zmęczenia nasze uderzenia będą słabsze a gdy będziemy mieli cały pasek zmęczenia piłka nie poleci zmęczenie można redukować na 2 sposoby jeden to soki które możemy kupić w sklepie z oznaczeniem noża i widelca na mapie na pasku widzimy 4 ikonki w 1 ikonce rozdajemy statystyki i ubieramy przedmioty są tam jeszcze piłki piłek na początku mamy 100 musimy je reperować razem z kijami reperować możemy u jednego npc łatwo go znaleźć gdyż jest na samym początku 2 ikonka to nasz plecak 3lista przyjaciół
a 4 nasze osiagi i nasze DHI(jeśli uciekniemy z gry podczas gry z innymi nasze DHI zwiększy się ale tylko jeśli gramy z kimś)
a 2 sposób redukowania zmęczenia to przedmiot pod nazwą Mopsos można go kupić za dolary ale można kupić go także od innych graczy za pieniądze w grze

Płatne przedmioty

Wyżej wspominałem o mopsosie jeśli mamy ubrany ten przedmiot w ogóle się nie męczymy ale jest on tylko na sto ileś dołków
jest kilka takich przedmiotów oto ich spis:

Mopsos-Jeśli go nosisz nie męczysz się
Mageia-Dostajemy podwójne doświadczenie
Cyma-Dostajemy potrójne pieniądze
Zodiak-Dodaje do każdej statystyki 2punkty

jak już pisałem te przedmioty sa na kilkaset dołków lub mniej a kosztują kilka milionów(jak tyle zarobić dowiecie się zaraz)

Semi pro-czyli testy

W grze występują rangi Beginer Amtaeur,Semi-pro,Tur-pro,Honor-pro

Range beginer ma każda nowa postać rangę amateur zdobywamy z uzyskaniem 21lvl ale żeby zdobyć wyższe rangi trzeba zdać testy

co dają rangi? rangi dają więcej doświadczenia a jeśli zdamy na range tur pro dostajemy spodnie które dodają do statystyki(nie pamiętam jakiej (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif) ) oraz przedmiot który resetuje statystyki i daje możliwość dodania ich od nowa teraz opisze od którego lvlu można zdawać na dane rangi i co trzeba zrobić

Beginer-ma się od początku

Amateur-Zrobić 21lvl

Semi pro- od 41 levelu można zdawać test w którym trzeba uzyskać wynik -4 na planszy Gladsheim(mając tą rangę uzyskujemy dostęp do plansz Abel pro i Cadiger)

Tur pro-Można zdawać od 61levelu trzeba uzyskać wynik -12 na planszach Hela i Formeus

Honor Pro-Można zdawać od 81levelu na razie nie wiadomo co trzeba będzie zrobić ponieważ zamało osób uzyskało ten poziom

Testy są co pewien okres czasu na poziom Semi Pro można zdawać co 2 tygodnie a na Tur pro można zdawać co miesiąc można zdawać tylko raz w dniu testu! Aby zacząć zdawać test musimy udać się do npc Thor

O podkręcaniu słów kilka

Jest to już ostatnia część mojego poradnika na piłce golfowej obok paska siły widać czerwoną kropkę kliknij prawym przyciskiem
myszy na dowolne miejsce na piłce kropka przestawi się jeśli ustawimy ją na dole piłki piłka poturla się do tyłu(jeśli mamy odpowiednią ilość skila(statystyka) im więcej tym bardziej )a jeśli na górze piłki to do przodu

I tym kończę mój poradnik dla początkujących mam nadzieje że komuś się przyda i będzie z niego korzystał
jeśli coś nie jest jasne pisać w grze nick: kai55 lub gg:3866934

Go to the top of the page

+Quote Post
kai55
post Jan 4 2007, 16:07 PM
Post #2

Nr użytkownika: 33.852

może ktoś by coś skrobnoł na temat gry? (IMG:style_emoticons/default/happy.gif) jeśli ktoś gra prosiłbym o podanie nicków (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
Aeger
post Jan 9 2007, 15:44 PM
Post #3

Grupa: Moderators
Nr użytkownika: 52.745

Grałem dawno temu, chyba 18lv miałem. Jak bede mial czas to na pewno wroce kiedys, ale potrzeba determinacji i mocnych nerwow ; ]

Temat bardzo ładnie napisany. Przyda sie wszystkim. Tylko wrzuc link do rejestracji.

Co do staminy mozna jeszcze odpoczywac na lawkach. Przynajmniej tak bylo z rok temu.

Ten post edytował Bocio Jan 9 2007, 15:52 PM

+Quote Post
kuleer
post Jun 9 2008, 16:27 PM
Post #4

Nr użytkownika: 109.405

siema. stworzylem forum w calosci poswiecone tej wspanialej grze jaka jest shot online. jest ono narazie puste dlatego prosze o pomoc w jego rozwijaniu. pozdrawiam forum shotonline

Ten post edytował Aeger Jun 9 2008, 17:45 PM
Powód edycji: Załóż forum z prawdziwego zdarzenia to pogadamy.

+Quote Post
Prosper
post Jun 11 2008, 15:22 PM
Post #5

Nr użytkownika: 68.778

Fajna gierka,

W pracy z braku laku można pograć, jak ktoś lubi golf, to powinno mu przypaść do gustu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Chciałem tylko powiedzieć, że na początku, stwórzcie sobie pokój i pogracie rundę lub dwie sami...

Ja nie mogłem z innymi grać z braku siana, i nie wiedziałem jak Expić, więc pisze tutaj, żeby inni nie mieli tego problemu co ja (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

PZdr.

EDIT:
Gra tutaj ktoś, ciężko znaleźć ludzi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

I chciałem zapytać o klan jeszcze (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Czy jest jakiś polski ? Czy trzeba do obcych iść (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

PZdr.

Ten post edytował Prosper Jun 12 2008, 20:13 PM

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 31st July 2010 - 05:09 AM