IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

4 Stron V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
[pc - B2p] Assassin's Creed, Director's Cut Edition
Shiro
post Mar 1 2008, 16:45 PM
Post #1

the last samurai

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 13.529

CYTAT
Assassin's Creed to gra akcji, kładąca silny nacisk na elementy, związane ze skradaniem się. Twórcami tytułu są ludzie, odpowiedzialni za powstanie Prince of Persia: The Sands of Time - nie dziwi więc wiele podobieństw do tego hitu.

Fabuła przenosi nas w okres trzeciej wyprawy krzyżowej, dowodzonej przez angielskiego króla Ryszarda Lwie Serce. Wydarzenia dzieją się na Ziemi Świętej, między innymi w Jerozolimie. Wcielamy się w postać Altaira – członka tajemniczego klanu zabójców, zupełnie nie przejmującego się problemami natury politycznej i teologicznej oraz nie stającemu po żadnej ze stron konfliktu. Dlatego też w trakcie zabawy przyjmujemy zlecenia zarówno chrześcijan jak i mahometan, którzy za pomocą skrytobójstwa próbują załatwiać swoje interesy.

Sama rozgrywka przypomina serię Hitman w wersji średniowiecznej. Kolejne misje mają ten sam schemat: przyjmujemy zlecenie, nie zwracając na siebie uwagi zbliżamy się do celu, wykonujemy zadanie i oddalamy się z miejsca zbrodni (oczywiście im szybciej, tym lepiej). Brzmi mało skomplikowanie, ale w praktyce prezentuje się znakomicie. Nasz bohater wiele czasu spędza na przemykaniu się z jednego ukrycia do drugiego, wspinaczce, wykonywaniu karkołomnych akrobacji, a także walce. Ciekawie rozwiązano problem sterowania Altairem: niektóre czynności (np. wspinanie, skakanie, wtapianie się w tłum i krycie się w cieniu) wykonujemy używając tylko jednego przycisku. Wystarczy go uaktywnić i nasz bohater sam dba o siebie (np. wdrapuje się na dach budynku, pokonując po drodze kilka przeszkód, albo niepostrzeżenie dołącza do grupy przechodzących mnichów). Z kolei walka wymaga od nas większej zręczności palców: pojedynki są dynamiczne, dysponujemy dość dużą ilością ciosów. Szczególnie godne polecenia są znakomite uniki, które stosujemy wyczekując na dogodny moment do ataku. Bardzo często mamy możliwość wyboru: przejść daną lokację cichaczem lub wyrąbać sobie drogę mieczem.
Ten drugi sposób jest bardziej widowiskowy, ale zarazem czasochłonny i niebezpieczny.

Bardzo ważnym elementem rozgrywki jest umiejętne postępowanie z postaciami bohaterów niezależnych. Zadanie wypełniamy w miastach pełnych ludzi, a to jak ich traktujemy ma niebagatelny wpływ na powodzenie misji. I tak na przykład skacząc z dachu w sam środek tłumu, możemy liczyć na podejrzaną reakcję przechodniów. Część z nich ucieka, inni wskazują nas palcami, co prędzej czy później powoduje zainteresowanie strażników. Przedzierając się przez zatłoczone zaułki możemy powoli się przesuwać, przeciskając między ludźmi lub też przyjąć postawę zabijaki i osiłka, rozpychając się i przewracając stających nam na drodze. Czasami wzbudzimy respekt i ludzie sami schodzą z drogi, ale możemy także narazić się na wrogą reakcję i spowodować atak. A przecież jesteśmy zabójcą i zwracanie na siebie uwagi nie powinno leżeć w naszej naturze.

by gry-online.pl

Rozsądne wymagania sprzętowe : Intel Core 2 Duo 2.2 GHz, 2 GB RAM, karta grafiki 512 MB (GeForce 7800 lub lepsza), 8 GB HDD, Windows XP/Vista.

Jak wiadomo wyszła już wersja na PC . Ktoś już miał przyjemność przetestowania gry ? Ja osobiście jestem w trakcie ściągania . Jak się spodoba pobiegnę do sklepu po oryginała (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) .

Ten post edytował ObitO Mar 1 2008, 16:46 PM
Go to the top of the page

+Quote Post
KAT
post Mar 1 2008, 17:29 PM
Post #2

Nr użytkownika: 4.905

http://www.escapistmagazine.com/articles/v...ssassin-s-Creed

Wymagana dobra znajomosc angielskiego.

Ten post edytował KAT Mar 1 2008, 17:34 PM

+Quote Post
MrMuscle
post Mar 1 2008, 23:47 PM
Post #3

Nr użytkownika: 28.844

Czekałem długo na tę grę, też na pewno zamierzam kupić ale chętnie przetestował bym najpierw bo Hellgate London kupiłem od razu i żałuję. Skąd ściągasz? Wyślij PW jak możesz.

+Quote Post
Lukerix
post Mar 2 2008, 12:29 PM
Post #4

Nr użytkownika: 103.399

CYTAT

Co to jakiś robot... jak on gada, że praktycznie nie idzie nic zrozumieć.

@up
Na torrentach i warezach pełno mirrorów.

Ten post edytował Lukerix Mar 2 2008, 12:33 PM

+Quote Post
KAT
post Mar 2 2008, 14:29 PM
Post #5

Nie, on poprostu tak szybko mowi. Dlatego napisalem, ze wymagana dobra znajomosc angielskiego i wtedy nie ma sie wiekszych problemow ze zrozumieniem.

+Quote Post
Orient
post Mar 2 2008, 14:51 PM
Post #6

Nr użytkownika: 32.209

Jak dla mnie to trochę dużo zajmuje (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) 28 marca biegnę do empiku (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif)
mam nadzieje że się nie zawiodę (IMG:style_emoticons/default/cool.gif)

+Quote Post
ludwiczek
post Mar 2 2008, 19:07 PM
Post #7

Nr użytkownika: 18.944

Do tych co sciagaja - sciagajcie, duzo bugow panuje w tych wersjach przed premierowych. Lepiej kupic oryginal i miec spokoj. Ewentualnie poczekac na wstawki po premierze (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) .

+Quote Post
Vahu
post Mar 3 2008, 16:21 PM
Post #8

Nr użytkownika: 85.062

nom bugi bugi nie mzona np wejsc do jerozilimy i tak chyba u wszystkich jest...no moz e nie u wszystkich ale u wiekszosci rozneeego rodzaju cracki nie dzialaja trza czekac pewnie na premiere i kupic zeby normalnie legalnie bez bugow i denerwowania sie pograc (IMG:style_emoticons/default/haha.gif)

+Quote Post
Shiro
post Mar 3 2008, 16:48 PM
Post #9

the last samurai

Albo poczekać na pierwszego patcha ;].

+Quote Post
Lukerix
post Mar 3 2008, 19:21 PM
Post #10

Nr użytkownika: 103.399

CYTAT
Oba wydania ASSASSIN:S-a tzn. Reload i CLONEDVD, są relasami BETA, mają NIBY specjalnie zablokowane dostęp do Jerusalem.
Oto dowód na to, że jest to zablokowane i sposób (TEORETYCZNY) jak temu zaradzić.

have you guys heard that this copy we all have isnt corrupt, its infact 100% working, i tell you how:
-The jerusalem.forge isnt corrupt its coded.
- Ubisoft brought this stuff out to the open to determine who is th weak link- who supplies warez.

And here is how you can "decode" the .forges:
- U have to modify the SETUP.INI on the dvd from: "ShowPasswordDialog=N" to: "ShowPasswordDialog=Y"
- after this reinstall, it will ask for a CODE!
- the code for the spanish version is: UBIAC10-001 -but this wont work on our reloaded or clonedvd ones.
I hope i could help you guys and maybe someone here could supply the right code for us.
cheers

Tą NAJŚWIERZSZE informacje z ostatniej chwili, z forum nforce. Nikomu sie jeszcze nie udało tego zrobić, bo nie znają kodu na US.
nie mówie o tym bo może to prawda ale to sobie mogłeś odpuścic

WIĘC DZIECI NEO zwracam sie do was z prośbą o nie zaśmiecanie (spamowanie) itp, jak to zrobić, jak poradzić sobie z tym błędem, bo nikt wam na razie nie pomoże.
Wystarczy narazie cicho siedzieć a jak coś nowego sie dowiem to dam ZNAĆ.

PS, na spam i tak nie będę odpisywać.

DAłNIE !!!!!

+Quote Post
Grzyp
post Mar 3 2008, 20:40 PM
Post #11

CS:S playa!

Nr użytkownika: 42.426

Jest takze save gry po przejsciu Jerusalem (IMG:style_emoticons/default/jezyk.gif)

CYTAT

Nie wiem czy dziala, mam to z innego forum. Typek ktory to umiescil twierdzi ze u niego smiga dobrze.

+Quote Post
Shiro
post Mar 3 2008, 20:53 PM
Post #12

the last samurai

Jest wersja działająca w pełni na PC Assasins Creeda ale tylko w j.Rosyjskim.

+Quote Post
Vahu
post Mar 3 2008, 23:13 PM
Post #13

Nr użytkownika: 85.062

yhy savy niestety nic nie pomogly..fakt jestesmy w 4 "rozdziale" ael jak proboje wbic sie do jeruzalem to sie wylancza:p trza czekac na patcha albo na premiere i kupic originalka

@ed a jezeli chodzi o wymagania to.... mam tak Core duo 1.8 gf gt 8600 256mb 2gb ramu gram na fulla na dx9 na dx10 mamtylko 1 opcje wylanczona multi cos tam wiec chyba troszku przesadzone wymogi (IMG:style_emoticons/default/haha.gif)

Ten post edytował Vahu Mar 3 2008, 23:15 PM

+Quote Post
Hetman
post Mar 5 2008, 12:41 PM
Post #14

Nr użytkownika: 22.264

heh fajne materiały maja na tym Escapist magazine, mozna sie pośmiać choc ewidentnie nie jest to miarodajne żródło informacji o grach( w dziale Zero P.), gdyż oni tam wszystkie gry równają z błotem ,mimo to ciekawie zrobione (taki opis gry z pkt widzenia typowego zgreda:D ) no ale nie bez powodu to jest Zero Punctuation.
PS. poleam "recke" Witchera" i poczekać do konca- jest mała parodia/skecz Painkillera (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Assassin fajny, nawet bardzo ale mnie osobiscie razi "konsolowe piętno" odciśniete na tej grze

Ten post edytował Hetman Mar 5 2008, 13:00 PM

+Quote Post
Tarkanus
post Mar 5 2008, 15:19 PM
Post #15

Nr użytkownika: 48.750

ja się może skuszę do kupna ze względu na polskie dialogi (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ponoć sam mistrz Daniel Olbrychski swojego głosu użyczył (IMG:style_emoticons/default/jezyk.gif)

+Quote Post
KAT
post Mar 5 2008, 23:22 PM
Post #16

Dzisiaj troche pogralem i owszem gra niezla, powiem wiecej wrecz zajebista chociaz denerwuja niektore rzeczy takie jak poruszanie sie z predkoscia 2km/h w obecnosci straznikow po za miastem a straznicy co 20m stoja.
Do tego to co wczesniej bylo wymienione - smierdzi mnie tu konsola strsznie.

I wersja "alpha" ma jedna bardzo irytujaca wade - co jakies 1.5h gra poprostu pada. Czasami poprostu sie zamyka czasami zostaje tylko reset.
No ale jakos przezyje.

+Quote Post
Shiro
post Mar 6 2008, 09:52 AM
Post #17

the last samurai

KOD
1) Copy/Paste the entire Assassin?s Creed directory to anywhere you want [IE : Copy it to desktop and rename it AC ENG)
2) Apply the AC_ENG_to_RUS.exe patch to your C:UbisoftAssassin?s Creed Directory
3) Delete the ?DataPC_StreamedSoundrus.forge? file
4) Copy DataPC_StreamedSoundfre.forge [for English Version it?s DataPC_StreamedSoundeng.forge or something like that] and paste it where was the file you deleted before [DataPC_StreamedSoundrus.forge]
5) Rename this file [DataPC_StreamedSoundeng.forge] in ?DataPC_StreamedSoundrus.forge?!

6) Launch the game and? MIRACLE u can go to Jerusalem and the voice are in English or German or French or whatever is the language you want to play with!!!

7) when you have finished jerusalem delete the assassin?s creed directory and replace it with the AC-Eng directory that you?d copy at the beginning!!
8)Do the whole thing again if u need to return to Jerusalem later!!!

(patch ENG>RUS) http://www.mininova.org/tor/1217709.

torrent z samymi plikami DataPC_Jerusalem.forge
http://www.btmon.com/Other/Other/russian_f...ed.torrent.html .
Miłej gry ;]

Ten post edytował ObitO Mar 6 2008, 09:53 AM

+Quote Post
-Cube-
post Mar 6 2008, 13:24 PM
Post #18

Nr użytkownika: 21.064

Po torrentach lata jakieś 1-gigowe "Jerusalem Fix". Na czym to polega? Sprawdzał ktoś?

@Up
Fuck, nie zauważyłem tego linka do Mininovy.

Ten post edytował -Cube- Mar 6 2008, 13:26 PM

+Quote Post
Kyle Kikovsky
post Mar 6 2008, 15:45 PM
Post #19

Nr użytkownika: 6.990

A ja słyszałem że są dwie wersje wypuszczonej tej gry wersja w języku tylko angielskim i wielojęzyczna...podobno w wersji wielojęzycznej gra działa bez problemu w Jerozolimie...ja posiadam tą wersję ale do Jerozolimy jeszcze nie doszedłem ale jak tak patrze na ten plik z Jerozolimą to ma on ponad 700mb to chyba powinno działać bo słyszałem że ten zły jest jakoś śmiesznie mały. A wy jakie macie wersje?

Ten post edytował Kyle Kikovsky Mar 6 2008, 15:49 PM

+Quote Post
Shiro
post Mar 6 2008, 20:16 PM
Post #20

the last samurai

Ja tam gram dalej i nie narzekam . Przeszedłem już prawie całą Jerozolimę w ruskim języku niedługo znów po angielsku zacznę grać . Gra jest naprawdę świetna ale lepiej sie na fatygować i poczekać na wersję normalną (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .

+Quote Post
-Cube-
post Mar 9 2008, 15:57 PM
Post #21

Czy tylko mi się wszystko pieprzy na ruskiej wersji? Na angielskiej zero ścin, zwieszek, spadków FPSów, a na rusku - zawieszają się dialogi, wyciąga na oko 20 fps i zawiesza się po 3 - 5 minutach gry...

+Quote Post
Shiro
post Mar 9 2008, 16:24 PM
Post #22

the last samurai

Nie tylko u Ciebie tak jest . U mnie tez jest źle ale nie aż tak . Gra sie przycina ale na pewno mam więcej niż 20 fps i nie wyłącza mi sie po 15-20 min tylko po jakiejś godzinie . Nie mam pojęcia czego to może być wina .

+Quote Post
Ayagami
post Mar 12 2008, 20:55 PM
Post #23

Nr użytkownika: 95.344

Doszedłem do jerozolimy, wgrałem patcha i przestała mi działać spacja i shift w grze -.- jakieś rady ?

+Quote Post
Kabanosiasty
post Mar 13 2008, 21:52 PM
Post #24

Nr użytkownika: 23.132

Wejdz w opcje i zobacz czy klawiszologia sie nie poprzestawiała.

+Quote Post
AWar
post Mar 14 2008, 08:54 AM
Post #25

Nr użytkownika: 63.405

Mam taki sprzet:

PROCEK: AMD Sempron 2600+
RAM: 1,5 gb
KARTA : ATI Radeon x550

Czy mam szanse pograc?

+Quote Post
HOQS
post Mar 14 2008, 22:56 PM
Post #26

Nr użytkownika: 18.210

W Holandii miałem okazję pograc na X360 i muszę przyznać, że zapowiada się naprawdę dobra pozycja!
Mam nadzieję, że Cenega nie spartoli polskiego wydania i warto będzie wydać przewidywane 129zł.
A co do release'ów pojawiających się w sieci - odradzam. Gra wywala do windy w Jerozolimie i wielu innych miejcach, uniemożliwiając swobodne cieszenie się grą (mowa o angielskiej wersji). W rosyjskiej becie błąd ten podobno wyeliminowano, ale grać po rusku....bleh.

+Quote Post
-Cube-
post Mar 14 2008, 23:12 PM
Post #27

Nie jest źle. I tak do czasu Jerozolimy poznaje się grę na pamięć...

Ten post edytował -Cube- Mar 14 2008, 23:12 PM

+Quote Post
Tarkanus
post Mar 15 2008, 08:36 AM
Post #28

Nr użytkownika: 48.750

Ja już zamówiłem sobie polską wersję (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) (sam mistrz Daniel Olbrychski podkłada głos Al Mualiemu) ale grałem trochę w pirata, gra wymiata. Szczerze bałem się, że nie pójdzie mi na kompie bo mimo iż ulepszałem go we wrześniu 07 to wymagania gier rosną o wiele szybciej. Wchodzę do gry patrze na opcje i samo się ustawiło na najwyższe detale :] I w ogóle się nie cięło tylko po jakiejś godzinie wyrzuciło z gry, ale to na każdym poziomie detali więc to albo wina słabszego procka albo gry. Mam nadzieję, że w oryginale będzie wszystko miodzio. Nie mam wiele oryginałów, ale ta gra jest warta tych 90 zł. (gra ze zniżką od Kompani Graczy+koszt przesyłki w pre-order)

@hQs
w takim razie bardzo mnie to cieszy, że zagram sobie na najwyższych detalach (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Polska premiera ma być w kwietniu

Ten post edytował Tarkanus Mar 15 2008, 13:47 PM

+Quote Post
HOQS
post Mar 15 2008, 10:10 AM
Post #29

Nr użytkownika: 18.210

CYTAT(Tarkanus @ Mar 15 2008, 08:36 AM) *
I w ogóle się nie cięło tylko po jakiejś godzinie wyrzuciło z gry, ale to na każdym poziomie detali więc to albo wina słabszego procka albo gry. Mam nadzieję, że w oryginale będzie wszystko miodzio.

Wersja, która krąży po sieci to NIE JEST finalna wersja gry. Wywala co godzinę każdemu, kto gra w języku innym niż rosyjski.
Pisałem już o tym w poprzednim poście.

+Quote Post
Hendo
post Mar 16 2008, 11:32 AM
Post #30

Psychodelik

Nr użytkownika: 36.720

Prawdę mówiąc nie ciągnie mnie do tej gry tak jak ciągnęło na początku do ver. konsolowej. Chociaż, że samej konsoli nie posiadam to jakoś w te typu gry wolę pograć na kosnoli. Również z tego względu, że nie muszę się martwić o to czy będzie się wiechać, przycinać itd. Jakbym miał mocniejszy komputer to może bym się skusił, ale nie cieszyłbym się z gry jak na konsoli.

+Quote Post

4 Stron V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic

1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 7th September 2010 - 21:26 PM